Οι Έλληνες έχασαν το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

Μείωση στα έσοδα των Ελλήνων

Οι Έλληνες έχασαν το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

Οι Έλληνες έχασαν το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

Απώλειες κατά 25% των εισοδημάτων των Ελλήνων λόγω φορολογίας σε ένα μόλις χρόνο καταγράφονται από την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία. Δεύτερη χώρα σε εισοδηματικές απώλειες είναι η Νότια Κορέαμε ποσοστό μείωσης 6,3% και ακολουθεί η Αγγλία με πτώση 4,3%.

Στην Ελλάδα η φορολογική επιβάρυνση επί του συνολικού εργατικού κόστους (μισθός συμπεριλαμβανομένων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου) διαμορφώνεται στο 37,8% καταγράφοντας μια αύξηση 4% σε σχέση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Σε παγκόσμια βάση, η επιβάρυνση σε σχέση με το μεικτό ημερομίσθιο αυξήθηκε σε 26 από τις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού, σε μια αντιστροφή της τάσης που παρατηρήθηκε τη διετία 2008 – 2009. Οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών αύξησαν τους φόρους επί των εισοδημάτων το 2011 σε μια προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών τους λόγω κρίσης.

Πηγή:koutipandoras.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *