Ένταση και χημικά στη Χαλυβουργία

Ένταση και χημικά στη Χαλυβουργία

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στην είσοδο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στο Ασπρόπυργο, όταν απεργοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας που σύμφωνα με τους απεργούς τους απώθησαν βίαια ενώ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Μπροστά από το εργοστάσιο, έχουν παραταχθεί τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ, ενώ η μονάδα δεν λειτουργεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 8 εργαζόμενοι έχουν προσέλθει κανονικά.

Την Παρασκευή με εισαγγελική εντολή το εργοστάσιο άνοιξε με επέμβαση των ΜΑΤ μετά από 9 μήνες απεργίας, ενέργεια που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Από την πλευρά τους οι απεργοί χαλυβουργοί κατά τη γενική συνέλευση τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας αποφάσισαν με ψήφους 165 υπέρ και 5 κατά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και καλούν τους συναδέλφους τους σε κοινό αγώνα.

Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, τονίζοντας ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Σιφωνιός επισήμανε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες», ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων» και κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Συλλαλητήρια το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας καλεί για σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς. Η κινητοποίηση στην Αθήνα προγραμματίζεται στην Ομόνοια στις 19:30 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *