Άνοιξε από τα ΜΑΤ ο ΧΥΤΑ Φυλής

Άνοιξε από τα ΜΑΤ ο ΧΥΤΑ Φυλής

Ανοιχτός είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής, έπειτα από επιχείρηση των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την κατάληψη αποχώρησαν, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Σε εξέλιξη είναι, επίσης, η αποκομιδή των σκουπιδιών από γειτονιές της Αθήνας, από ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, εργαζόμενοι στους δήμους έχουν συγκεντρωθεί στα αμαξοστάσια και περιφρουρούν την απεργία η οποία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν στο δρόμο τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Κατήγγειλε, δε, ότι στη διάρκεια της νύχτας οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών εναπόθεσαν απορρίμματα στο Ελληνικό και σε άλλα σημεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες- το βράδυ του Σαββάτου εισήλθαν, συνοδεία αστυνομικών, ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.

Επίσης, ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας στάθμευσαν το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Badminton στου Γουδή.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης είναι η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *