Μέτρα για να σπάσουν τα «άβατα» της Αθήνας

Μέτρα για να σπάσουν τα «άβατα» της Αθήνας

Στην παροχή κινήτρων για την επιστροφή των Αθηναίων στο κέντρο της πόλης και τη μετατροπή κλειστών ξενοδοχείων σε φοιτητικές εστίες προσανατολίζεται ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ότι η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, όπως τα παραπάνω, είναι αναγκαία, καθώς «η κρίση της πρωτεύουσας έχει χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης».

“Η κρίση αυτή δεν πλήττει μόνο το ιστορικό κέντρο αλλά επεκτείνεται και εξαπλώνεται ραγδαία και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Απειλείται η κοινωνική παράδοση της Αθήνας. Βαθαίνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Ορισμένα ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας μετατρέπονται σε άβατα”, σημείωσε.

Ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενταφιασμού των σχεδίων για τη διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό, δεδομένου ότι “αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στον αέρα”. Υπογράμμισε ότι θα κληθούμε να πάρουμε μια απόφαση δύσκολη γιατί δεν υπάρχει επενδυτικό σχέδιο”.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν μεγάλα έργα χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.

Όσον αφορά στην αναβάθμιση του κέντρου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόθεση των δημοτικών αρχών είναι να εκμεταλλευτεί ακίνητα που είτε είναι στην ιδιοκτησία του είτε ανήκουν σε ιδιώτες προκειμένου να δοθούν σε νέα ζευγάρια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο κέντρο δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο και ανέφερε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία κινητών μονάδων που θα μοιράζουν προγραμματισμένα συσσίτια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Για το μεταναστευτικό ζήτημα είπε πως “πολιτική μας πρέπει να αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση όλων όσων εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας”. Τάχθηκε υπέρ της καταγραφής και πιστοποίησης των μεταναστών, σημειώνοντας ότι όσοι είναι παράνομοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Περιβάλλοντος, Κώστα Καρτάλη, σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ο Γ. Καμίνης είπε ότι ο δήμος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και ζήτησε συνεργασία.

Πηγή: enet.gr


Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *