Έκλεισε το gamato.info

Έκλεισε το gamato.info

Έκλεισε το gamato.info

Εδώ και μερικές μέρες το gamato.info αποτελεί παρελθόν. Η δημοφιλέστερη ελληνική ιστοσελίδα torrents δεν είναι πλέον δυνατή.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που έγιναν από διάφορες εταιρίες (μουσικής, κινηματογράφου, προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων). Μετά από αυτές η Ελληνική αστυνομία, τη Τετάρτη, προχώρησε στις συλλήψεις των ιδιοκτητών – διαχειριστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Αυτή η υπόθεση, όπως είναι λογικό, έφερε πολλές αντιδράσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, έχουν οργανωθεί έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ο προφανής. Υπάρχει και κάτι άλλο. Ποια είναι η λογική για τη σύλληψη των ιδιοκτητών – διαχειριστών μιας ιστοσελίδας, αλλά και το κλείσιμο της ίδιας της ιστοσελίδας η οποία το μόνο που κάνει είναι να περιέχει κάποια link για torrents. Οι υπηρεσίες του gamato.info, δεν ήταν παράνομες, αφού μέσα από τους server του δεν διακινούνταν (download) παράνομα αρχεία.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν η αστυνομία συνέλαβε άτομα απλά μέλη στης ιστοσελίδας, τα οποία απλά αντάλλασαν αρχεία μεταξύ τους. Κάλλιστα λοιπόν θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς ανάμεσα στους συλληφθέντες (αρκεί να είχαμε γραφτεί ως vip members);

Αυτό φυσικά είναι από τα πρώτα περιστατικά πειρατείας μέσω του διαδικτύου. Σε διεθνές επίπεδο όμως υπάρχει και το piratebay. Όσοι από εσάς δεν έχετε πολλές γνώσεις για αυτή την υπόθεση αλλά και γενικότερα για τη πειρατεία αξίζει να παρακολουθήσετε το Steal This Film (1ο μέρος, 2ο μέρος).

Αθήνα - Συγκεντρώση συμπαράστασης στους συλληφθέντες

Αθήνα - Συγκεντρώση συμπαράστασης στους συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη - Συγκεντρώση συμπαράστασης στους συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη - Συγκεντρώση συμπαράστασης στους συλληφθέντες

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Το βίντεο από την διαδήλωση στη Βουλή για το gamato.info | Slap

  2. Pingback: Η επιστροφή του gamato.info | Slap

  3. Pingback: Η επιστροφή του gamato.info « Maroulinaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *