Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας στην πόλη Χάμα, την οποία έχει περικυκλώσει ο στρατός μετά τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Η αραβική επιτροπή υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «άμαχοι» σκοτώθηκαν στη Χάμα και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών εξ αυτών.

«Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σε πολλές συνοικίες. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας», είχαν δηλώσει νωρίτερα ακτιβιστές.

«Άρματα μάχης είναι παραταγμένα στις εισόδους της πόλης, εκτός από τη βόρεια είσοδο. Οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί, έχουν πάρει την απόφαση να υπερασπιστούν την πόλη τους μέχρι θανάτου και να μην επιτρέψουν την είσοδο του στρατού», επεσήμανε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες Δευτέρα τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε αυτή την πόλη των 800.000 κατοίκων, στην οποία σύμφωνα με ακτιβιστές την Παρασκευή διαδήλωσαν 500.000 άνθρωποι εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *