Τουλάχιστον δέκα νεκροί διαδηλωτές στη Συρία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί διαδηλωτές στη Συρία

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη Συρία από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στο προάστιο Άρμπιν της Δαμασκού, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού, μία οργάνωση των αντικαθεστωτικών, η οποία επεσήμανε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν τους διαδηλωτές από ασθενοφόρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι διαδηλωτές, οι οποίοι σήμερα βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, της Ντεράα και της Χομς σήμερα μετά την προσευχή για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα πάντα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει τεμένη σε πολλές πόλεις της Συρίας και εμπόδιζαν την πρόσβαση των πιστών σε αυτά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, το οποίο επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός δεν επέτρεψε στους κατοίκους της Χάμα να πάνε στα τεμένη.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2.003 άνθρωποι, ανάμεσά τους 374 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τις 15 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης.

Εξάλλου το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε σήμερα ότι δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 8 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία.

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν «δύο τραυματίες ανάμεσα στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα πυρά ενόπλων που βρίσκονταν σε ταράτσα κτιρίου στη Ντούμα», στην επαρχία της Δαμασκού.

Εντωμεταξύ μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο για να καταγγείλουν την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης.

«Ελεύθερη Συρία, Έξω ο Μπασάρ», «Ο λαός απαιτεί την αποχώρηση του πρεσβευτή», «Με την ψυχή μας και το αίμα μας θυσιαζόμαστε για εσένα Χάμα», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ένας διαδηλωτής μάλιστα κρατούσε μία φωτογραφία του προέδρου Άσαντ στην οποία είχε γράψει «Φύγε ναζί», ενώ στη διαδήλωση ήταν παρόντες και Σύροι.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *