«Θέλουμε να σκοτώσουμε τον Καντάφι»

«Θέλουμε να σκοτώσουμε τον Καντάφι»

Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται σίγουρα στη Λιβύη και «αν δεν παραδοθεί, έχουμε δικαίωμα να τον σκοτώσουμε», δήλωσαν σήμερα στελέχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Μας σκοτώνει, είναι εγκληματίας, είναι παράνομος. Παντού στον κόσμο, εάν ένας εγκληματίας δεν παραδοθεί, αποτελεί δικαίωμα όσων είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου να τον σκοτώσουν», δήλωσε ο Άχμαντ Νταράντ, μέλος του Συμβουλίου και επιφορτισμένος με τη δημιουργία ενός υπουργείου Εσωτερικών κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι ο Μουάμαρ Καντάφι είναι πιθανόν να κρύβεται στην περιοχή του Μπάνι Ουαλίντ, νοτιο-ανατολικά της Τρίπολης, ή στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Φήμες τον θέλουν επίσης να έχει καταφύγει στην περιοχή της Σύρτης.

Νωρίτερα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, είχε αφήσει να εννοηθεί ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι αντικαθεστωτικοί γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Καντάφι, αλλά αρνούνται να δώσουν στοιχεία και αρκέσθηκε να δηλώσει ότι τρέχει από υπόνομο σε υπόνομο”».

Σε συνέντευξή του σήμερα στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, ο ηγέτης του Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ δηλώνει ότι επιδιώκει τη σύλληψη του Μουάμαρ Καντάφι για να μπορέσει να δικαστεί.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές της Σύρτης και του Μπάνι Ουαλίντ.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *