Θα προασπίσουμε το Ευρώ λέει ο Όλι Ρεν

Θα προασπίσουμε το Ευρώ λέει ο Όλι Ρεν

Θα προασπίσουμε το Ευρώ λέει ο Όλι Ρεν

Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προάσπιση του ενιαίου νομίσματος εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, μετριάζοντας τους φόβους των αγορών, μια μέρα μετά τη διολίσθηση του ευρώ σε χαμηλά 18 μηνών.

«Συνήθως δεν σχολιάζουμε τις εξελίξεις στις αγορές», αλλά «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχει υπάρξει κάποια σταθεροποίηση των αγορών αυτή την εβδομάδα, και αν λάβουμε υπόψη τις διαφορές μεταξύ των αποδόσεων των κυρίαρχων ομολόγων (θεωρούνται δείκτης της νευρικότητας των αγορών σ.σ), αυτές υποχώρησαν αισθητά αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Ρεν.

Μιλώντας σε διάσκεψη στο Ζάγκρεμπ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), o Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε πως «είναι σημαντικό ότι οι αγορές μελετούν το σχέδιο μας, και (συνειδητοποιούν) ότι παίρνουμε στα σοβαρά την υπεράσπιση του ευρώ, και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ».

Αναφερόμενος στο σχέδιο σταθεροποίησης της ευρωζώνης, το οποίο συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Ρεν υπενθύμισε την έκταση των μέτρων που προβλέπονται από το σχέδιο, τονίζοντας: «Είμαστε σοβαροί, και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να υπερασπίσουμε το ευρώ».

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *