Θα κριθεί από τις επιδόσεις του

Θα κριθεί από τις επιδόσεις του

Η κρίση των ψηφοφόρων του για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του εκτιμά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πως θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα του χαρίσει τη νίκη ή θα τον οδηγήσει στην ήττα στις εκλογές του χρόνου.

«Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω», είπε ο Ομπάμα.

«Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο άλλος υποψήφιος, όμως πιστεύω ότι το αν θα χάσω ή αν θα κερδίσω τις προεδρικές εκλογές του 2012 εξαρτάται από την αποτίμηση της ηγεσίας μου», πρόσθεσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι KMBC 9 News του Κάνσας Σίτι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, για πρώτη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα δεν προηγείται του πιθανότερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (45%) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το 46% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ομπάμα, ενώ το 48% όχι.

Διχασμένοι εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που στις εκλογές του 2008 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του.

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του ποσοστού ανεργίας στη χώρα που έφτασε το 9,2%, αλλά και της παρατεταμένης κρίσης λόγω της μη συμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Δημοσκόπηση του NBC News-Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με ποσοστό 48% έναντι 41%.

Τέλος, σε άλλη δημοσκόπηση της Gallup, το 42% των Αμερικανών εγκρίνουν την διακυβέρνηση Ομπάμα και το 48% όχι.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *