Συγκρούσεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Συγκρούσεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου συγκρούστηκαν με σουνίτες αντάρτες που προσπαθούσαν να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα της χώρας αυτής με τη Συρία και αναφέρθηκαν απώλειες σε αμφότερες τις πλευρές, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι αντάρτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν στο ή συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε περιοχές που ελέγχει η Χεζμπολάχ κοντά στην παραμεθόρια πόλη Άρσαλ, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Τουλάχιστον δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, όπως και πολλοί αντάρτες, πρόσθεσαν, χωρίς να δώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Ο πόλεμος στη Συρία συχνά πλήττει στην Άρσαλ και περιοχές γύρω από αυτήν, όπου και ο στρατός του Λιβάνου έχει επίσης εμπλακεί σε μάχες με αντάρτες.

Μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι εναντίον οργανώσεων όπως το ΙΚ και το Μέτωπο αλ Νόσρα, που αποτελεί τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη συριακή επικράτεια. Το ΙΚ έχει καταλάβει τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *