Συγκρούσεις και επεισόδια στη Ρώμη

Συγκρούσεις και επεισόδια στη Ρώμη

Επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν στο κέντρο της Ρώμης, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματοποιούσε συνάντηση με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία Κάμπο ντε Φιόρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να διαδηλώσουν εναντίον της κατασκευής μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας η οποία θα συνδέει τη Γαλλία με τη βόρεια Ιταλία.

Χρησιμοποιώντας γκλομπ οι αστυνομικοί απώθησαν μια ομάδα διαδηλωτών που φώναζε συνθήματα σε ένα στενό δρόμο ο οποίος οδηγεί μακριά από την πλατεία. Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η ιταλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η σιδηροδρομική σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την βελτίωση των συγκοινωνιών μεταξύ της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η γραμμή θα μειώσει στο μισό το χρόνο που χρειάζεται για να διανυθεί η απόσταση μεταξύ Παρισιού και Μιλάνου, στις 4 ώρες.

Οι πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στο σχέδιο, ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει και αμφισβητούν το εάν και κατά πόσον η Ιταλία πρέπει να ξοδεύει δισεκατομμύρια για ένα τέτοιας κλίμακας έργο όταν το ποσό που θα δαπανηθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ των οικογενειών οι οποίες πλήττονται από την ύφεση που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές αυτούς επιτέθηκαν σε γραφεία του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Λέτα, στα οποία πέταξαν πυροτεχνήματα φωνάζοντας «Έξω-Έξω».

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *