Σκληραίνει τη στάση του το ΝΑΤΟ

Σκληραίνει τη στάση του το ΝΑΤΟ

Εντείνει τους βομβαρδισμούς του στη δυτική Λιβύη το ΝΑΤΟ, οι δυνάμεις του οποίο έχουν καταστρέψει πενήντα στρατιωτικούς στόχους μέσα στην εβδομάδα.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αυξάνει την πίεση στο καθεστώς του Καντάφι προκειμένου να προστατεύσει τους αμάχους όπου και αν βρίσκονται υπό την απειλή των επιθέσεων» δήλωσε ο στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι σε σημαντικές αστικές περιοχές και γραμμές επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών, το ΝΑΤΟ έχει καταστρέψει στην Γκαριάν, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης, οκτώ στόχους, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων και στρατιωτικών οχημάτων.

Την ίδια ώρα, η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ είχαν ως στόχο ένα τεχνικό σχολείο στην Τρίπολη.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι τεχνικοί, μηχανικοί και μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *