Συλλήψεις μελών νεοναζιστικού ραδιοφωνικού σταθμού

Νεοναζιστικός ραδιοφωνικός σταθμός στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας

Νεοναζιστικός ραδιοφωνικός σταθμός στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας

Χειροπέδες πέρασε η γερμανική αστυνομία σε 23 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν σχέση με ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε μέσω Διαδικτύου απηχώντας νεοναζιστικές απόψεις. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.


Ο ραδιοφωνικός σταθμός Widerstands Radio (Αντίσταση) μετέδιδε μουσική και περιεχόμενο που απηχούσε νεοναζιστικές απόψεις, γεγονός το οποίο είναι παράνομο στη Γερμανία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή 270 αστυνομικών σε 10 γερμανικά κρατίδια. Οι ύποπτοι είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών.

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκλημάτων ανέφερε ότι ο σταθμός που εξέπεμπε σε 24ωρη βάση είχε διακομιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ακροατές εγγράφονταν με ψευδή στοιχεία.

Ο επικεφαλής του σώματος προειδοποίησε ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο και άλλοι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που μεταδίδουν τραγούδια με ακραίους ρατσιστικούς και ξενοφοβικούς στίχους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη τάση μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων να χρησιμοποιούν τη μουσική για να προσηλυτίσουν τους νέους.

Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη δηλώσει ότι τα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων αυξάνονται.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *