Συγκρούσεις στη Νάπολη για τα σκουπίδια

Νέες συγκρούσεις στην περιοχή της Νάπολης εξαιτίας της κρίσης των σκουπιδιών

Νέες συγκρούσεις στην περιοχή της Νάπολης εξαιτίας της κρίσης των σκουπιδιών

Δύο αστυνομικοί και τρεις καραμπινιέροι τραυματίσθηκαν ελαφρά τη νύχτα της Παρασκευής, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, που αρνούνται το άνοιγμα νέας χωματερής στο Τερζίνιο κοντά στη Νάπολη.


Επί πολλές ώρες οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών και των καραμπινιέρων που απαντούσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Εδώ και μία εβδομάδα όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη χωματερή του Τερζίνιο, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Νάπολης, έχουν αποκλεισθεί από κατοίκους που αρνούνται το άνοιγμα και δεύτερης χωματερής στην περιοχή τους, έπειτα από τον κορεσμό της πρώτης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους κατοίκους που εμποδίζουν τη διέλευση των απορριμματοφόρων είναι καθημερινές.

Η νέα κρίση των απορριμμάτων στην περιοχή της Νάπολης είναι μικρότερης έκτασης από την κρίση της περιόδου 2007-2008, όταν οι σελίδες των εφημερίδων σε ολόκληρο τον κόσμο δημοσίευαν φωτογραφίες του ιστορικού κέντρου της Νάπολης πνιγμένου στα σκουπίδια. Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Νάπολης Ρόζα Ρούσο Ιερβολίνο, περί τους 2.000 τόννοι απορριμμάτων έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης και στη διάρκεια της νύχτας πολλοί από αυτούς τους σωρούς πυρπολήθηκαν.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης, τη χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας στην περιοχή και έδωσε προθεσμία δέκα ημερών για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Ωστόσο, οι δήμαρχοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Τερζίνιο απέρριψαν τις υποσχέσεις αυτές και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο να εμποδίζουν τη χρήση της παλιάς χωματερής και το άνοιγμα της δεύτερης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *