Πυροβολισμοί με νεκρούς στη Βεγγάζη

Πυροβολισμοί με νεκρούς στη Βεγγάζη

Τρεις Λίβυοι σκοτώθηκαν από πυρά, μεταξύ αυτών και ένας αξιωματούχος μιας ταξιαρχίας των πρώην εξεγερμένων, στη Βεγγάζη όπου βρέθηκε επίσης κι η σορός ενός τραπεζίτη που είχε πέσει θύμα απαγωγής, όπως ανακοίνωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εξάλλου ένας αξιωματικός της αστυνομίας καθώς και ένας αξιωματικός του στρατού γλίτωσαν σήμερα από δύο ξεχωριστές απόπειρες δολοφονίας που έγιναν εναντίον τους στην ίδια πόλη.

«Τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας εντόπισαν χθες Δευτέρα βράδυ τη σορό του Άμπντελ Λατίφ Ζουέι, διευθυντή μιας τράπεζας της Βεγγάζης, σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται σε προάστιο» της Βεγγάζης, δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας, ο στρατηγός Αμπντάλα αλ Ζαΐντι.

Ο τραπεζίτης, που είχε πέσει θύμα απαγωγής πριν ενάμισι μήνα, βρέθηκε δολοφονημένος. Οι απαγωγείς του είχαν ζητήσει λύτρα ύψους 10 εκατομμυρίων λιβυκών διναρίων (5,9 εκ. ευρώ), προτού μειώσουν το ποσό στα 6 εκ. δηνάρια (3,5 εκ. ευρώ), σύμφωνα με έναν συγγενή του θύματος.

Επιπλέον ένοπλοι σκότωσαν σήμερα τον Μουστάφα Σνέιντελ, πολιτικό συνεργάτη ενός διοικητή μιας ταξιαρχίας των πρώην εξεγερμένων, σύμφωνα με τον Ζαΐντι.

Χθες Δευτέρα βράδυ «άγνωστοι άνοιξαν πυρ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό πέντε ακόμη που έπαιρναν μέρος σε μια καθιστική διαμαρτυρία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι διαδηλωτές αυτοί, η πλειονότητα των οποίων ανήκε στη φυλή αλ Ομπέιντι, είχαν στήσει μια σκηνή για να ζητήσουν από τις αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες έρευνας για τη δολοφονία του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Ομπέιντι.

Ο στρατηγός αλ Ομπέιντι, πρώην στέλεχος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2011.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *