Προβλήματα στη Σλοβενία από τις βροχοπτώσεις

Δύσκολη η κατάσταση στη Σλοβενία εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Δύσκολη η κατάσταση στη Σλοβενία εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σλοβενίας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και πλημμύρες.


Στην περιοχή Ζάγκοριε, αρκετές οικογένειες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν καθώς πλημμύρισαν τα σπίτια τους και δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Στην ίδια περιοχή πλημμύρισαν ένα νηπιαγωγείο και εργοστάσια.

Στην πόλη Ζίρι, στην επαρχία Γκορένισκο, ήχησαν οι σειρήνες έκτακτης ανάγκης, καθώς από την υπερχείλιση του ποταμού Πολιάνσκα Σόρα πλημμύρισαν τουλάχιστον 40 κτήρια.

Στη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην πόλη από κανένα δρόμο, αλλά το πρωί του Σαββάτου τα προβλήματα άρχισαν να αποκαθίστανται.

Στη σλοβενική πρωτεύουσα, Λιουμπλιάνα, τα περισσότερα προβλήματα προέκυψαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λιουμπλιάνιτσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κεντρικοί οδικοί άξονες και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα δυτικά της χώρας, όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθιζήσεων, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας είναι σε επαγρύπνηση και συνεργεία ενισχύουν τα αναχώματα στις όχθες ποταμών.

Οι μετεωρολόγοι φοβούνται επανάληψη των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες το 2007 στην πόλη Ζελέζνικι, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όταν έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *