Πιστόριους: Κατέρρευσε την ώρα της δίκης

Πιστόριους: Κατέρρευσε την ώρα της δίκης

Συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη, για δεύτερη ημέρα στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής η πολύκροτη δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο παραολυμπιονίκης κατέρρευσε, όταν ο δικηγόρος υπεράσπισής του υποστήριξε πως η Ρίβα Στέενκαμπ υπέστη τόσο βαριές εγκεφαλικές βλάβες από τον πυροβολισμό στο κεφάλι της, που δε θα μπορούσε να ουρλιάξει.

Έτσι οι ισχυρισμοί της γειτόνισσας που δήλωσε χθες κατά την πρώτη ημέρα της δίκης -πως άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ που πέθανε το μοντέλο- δεν μπορεί να ευσταθούν.

Από την άλλη πλευρά ο εισαγγελέας τόνισε πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τείχο και τον ώμο της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρουξ, θέλησε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας, υποδηλώνοντας πως άλλαξε την ιστορία της εν μέρει, διότι δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία πέρυσι πως άκουσε κραυγές κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ισχυρίζεται επίσης πως οι φωνές που άκουσε ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας, διότι όπως ισχυρίστηκε μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το ρόπαλο στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Η κ. Μπέργκερ, που ζει κοντά στο σπίτι του Πιστόριους, απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, δηλώνοντας πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνουν από ρόπαλο.

Ο Ρουξ φάνηκε επίσης δύσπιστος σχετικά με τη δήλωση της μάρτυρα πως άκουσε το φόβο και το άγχος στη φωνή μιας γυναίκας από ένα μικρό δωμάτιο τουαλέτας μέσα από μια κλειστή πόρτα.

Η κ. Μπέργκερ επέμεινε στη θέση της, δηλώνοντας πως η περιοχή στην οποία ζει είναι ήσυχη και κοντά σε ένα φυσικό καταφύγιο, ενώ τα παράθυρα του σπιτιού της ήταν ανοιχτά, λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Η δίκη διεκόπη, με απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα, όταν ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, Τζέρι Νιλ, διαμαρτυρήθηκε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Όσκαρ Πιστόριους και δεν σεβάστηκε την αρχή προστασίας των μαρτύρων.

Η αντίδραση του δικαστηρίου ήταν άμεση και γι’ αυτό το λόγο η δίκη διεκόπη προσωρινά.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *