Ο Ομπάμα είναι πιο συμπαθής εκτός της χώρας του

Ο Ομπάμα είναι πιο συμπαθής εκτός της χώρας του

Ο Ομπάμα είναι πιο συμπαθής εκτός της χώρας του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είναι σαφώς πιο δημοφιλής στη δυτική Ευρώπη και στην Ασία απ΄ό,τι είναι στην πατρίδα του, αλλά η δημοφιλία του πέφτει σαφώς στις μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με ετήσια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από το Eρευνητικό Κέντρο Pew.

Σύμφωνα με τη μελέτη που διενεργήθηκε σε 22 χώρες, το 90% των Γερμανών που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι έχουν «αρκετή» έως «πολύ» εμπιστοσύνη στον κ. Ομπάμα, το ίδιο απάντησαν και οι Γάλλοι σε ποσοστό 87% , οι Βρετανοί σε ποσοστό 84% και οι Ισπανοί 69% ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό πέφτει στο 65%.

Παράλληλα η δημοτικότητα του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ , 17 μήνες μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας παραμένει υψηλή στην Ιαπωνία (76%) στη Νότια Κορέα (75%) στην Ινδία (73%) στην Ινδονησία (67%) και πολύ υψηλή στη Νιγηρία (84%) και στην Κένυα, γενέτειρα του πατέρα του (95%).

Τα μικρότερα ποσοστά δημοτικότητας εξασφαλίζει ο κ. Ομπάμα στην Τουρκία (65%) στην Ιορδανία (64%), στο Πακιστάν (60%) και στην Αίγυπτο (59%), όλες χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ με πληθυσμό μουσουλμανικό στην πλειοψηφία του. Εξαίρεση αποτελεί η μουσουλμανική Ινδονησία όπου το ποσοστό δημοφιλίας του αμερικανού προέδρου είναι πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η δημοτικότητα του κ. Ομπάμα ενώ ανεβαίνει σε όλες τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και στην Ασία πέφτει σε σχέση με το 2009 από πέντε έως εννέα μονάδες στις μουσουλμανικές χώρες .

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι στο Μεξικό ο κ. Ομπάμα δεν είναι και τόσο αγαπητός αφού μόνο το 36% των Μεξικανών τον υποστηρίζει, κυρίως μετά από την υιοθέτηση νόμου για τον περιορισμό μετανάστευσης Μεξικανών στην Αριζόνα(νοτιοδυτική πολιτεία).

Η σφυγμομέτρηση έγινε από τις 7 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου σε 24 χιλιάδες πολίτες.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *