Ο Γκόρντον Μπράουν προκήρυξε εκλογές για τις 6 Μαΐου

Εκλογές για τις 6 Μαΐου προκήρυξε ο Γκόρντον Μπράουν

Εκλογές για τις 6 Μαΐου προκήρυξε ο Γκόρντον Μπράουν

Στις 6 Μαΐου θα διεξαχθούν τελικά οι γενικές εκλογές στη Μ. Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Γκόρντον Μπράουν, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Βασίλισσα.

Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Τόρις να προηγούνται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πιθανότατα θα ζητήσει τη διάλυση του Κοινοβουλίου στις 12 Απριλίου, διατηρώντας έτσι το χρονικό περιθώριο για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμούσες υποθέσεις. Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει τη στιγμή που οι σφυγμομετρήσεις υποδεικνύουν ότι οι Εργατικοί θα χάσουν την εξουσία έπειτα από 13 χρόνια.

Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο και πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι μειοψηφίας. Σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian, το κυβερνών Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να έχει μειώσει στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά που το χωρίζει από το προπορευόμενο Συντηρητικό Κόμμα (Τόρις) και έχει αυξήσει τις πιθανότητές να παραμείνει η ισχυρότερη παράταξη στο Κοινοβούλιο.

Οι Τόρις προηγούνται με 37%, έπονται οι Εργατικοί με 33% και στην τρίτη θέση έρχονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 21%. Σε περίπτωση που οι προβλέψεις επαληθευθούν, οι Εργατικοί θα διατηρήσουν την πλειονότητα από τις 650 έδρες του Κοινοβουλίου, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα υπολείπονται κατά 30 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *