Νεκροί και τραυματίες από συγκρούσεις στην Υεμένη

Νεκροί και τραυματίες από συγκρούσεις στην Υεμένη

Δεκαέξι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και μαχητές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα κοντά στη Ζιντζιμπάρ, μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν στην Υεμένη.

«Δεκαπέντε στρατιώτες και ένας αξιωματικός με το βαθμό του συνταγματάρχη σκοτώθηκαν σε μάχες που συνεχίζονται με στοιχεία της αλ Κάιντα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της 25ης μηχανοκίνητης μεραρχίας στην περιοχή της Ζιντζιμπάρ.

Δύο μαχητές της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν στις μάχες, ανέφερε ιατρική πηγή στο νοσοκομείο αλ Ράζι στο Τζάαρ, ένα χωριό Ζιντζιμπάρ. Επιπλέον, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από την επιδρομή του στρατού εναντίον μιας οχηματοπομπής.

Ένας συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης σκοτώθηκε όταν βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητό του, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα. Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού στη νότια πόλη-λιμάνι Άντεν αυτό τον μήνα.

Ο συνταγματάρχης Χάλεντ αλ Γιάφιι, διοικητής μιας μονάδας που φρουρεί το επιχειρηματικό πάρκο Ελεύθερη Ζώνη του Άντεν, σκοτώθηκε αργά χθες μπροστά στο σπίτι του, στη συνοικία αλ Μανσούρα. Φυλάκιο της μονάδας είχε γίνει την Παρασκευή στόχος μιας επίθεσης με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην οποία είχαν σκοτωθεί τέσσερις στρατιώτες και ένας άμαχος και είχαν τραυματιστεί άλλοι 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο του αξιωματικού καταστράφηκε ολοσχερώς και αστυνομικοί ανέσυραν την απανθρακωμένη σορό του από τα συντρίμμια. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά ισλαμιστές εξτρεμιστές οι οποίοι θεωρείται πως συνδέονται με την Αλ Κάιντα είναι γνωστό πως δρουν στη νότια Υεμένη.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *