Καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού

H Σακίνεχ Μοχαμάντι Αστιάνι καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού

H Σακίνεχ Μοχαμάντι Αστιάνι καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού

Υπό αναθεώρηση βρίσκεται η καταδίκη 43χρονης Ιρανής σε θάνατο δια λιθοβολισμού, μετά την καταδίκη της από δικαστήριο που την βρήκε ένοχη για μοιχεία. Η ποινή αφορά την 43χρονη Σακίνεχ Μοχαμάντι Αστιάνι και ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ανώτατος αξιωματούχος του ιρανικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωση την Παρασκευή ότι παρ’ όλο που η απόφαση είναι «υπό αναθεώρηση, αυτό δεν σημαίνει πως η δικαστική εξουσία υπόκειται σε ξένες πιέσεις».

«Η ποινή του θανάτου δια λιθοβολισμού υπάρχει στο Σύνταγμά μας και η δικαστική αρχή δεν μπορεί να μεταβάλλει τις αποφάσεις της εξαιτίας των πιέσεων και κάθε εκστρατείας στη Δύση» τόνισε ο ίδιος.

«Εντούτοις, οι δικαστές στη χώρα μας σπάνια προσφεύγουν σε αυτήν την απόφαση και επίσης στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση αυτή μπορεί να αναθεωρηθεί, ή ακόμη και να τροποποιηθεί» πρόσθεσε ο Λαριτζανί.

Το αδίκημα της μοιχείας διαπράχθηκε, αφού ο σύζυγος της 43χρονης είχε πεθάνει, ενώ η δίκη της διεξήχθη παράλληλα με τη δίκη δύο ανδρών που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του συζύγου.

Η Αστιάνι κατηγορήθηκε για μοιχεία με έναν από τους δύο άνδρες, αν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στοιχεία.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωση 43χρονης Ιρανής | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *