«Καμπάνα» για έλληνα ομογενή στην Αυστραλία

«Καμπάνα» για έλληνα ομογενή στην Αυστραλία

Σε τέσσερα επιπλέον χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ομογενής με την κατηγορία ότι βοήθησε τον Τόνι Μόκμπελ, που κατηγορείτο ότι εισήγαγε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στην Αυστραλία, να δραπετεύσει το 2006 στην Ελλάδα με ένα μεγάλο κότερο.

Πρόκειται για τον 44χρονο Τζορτζ Ηλία, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε ότι φιλοξένησε για κάποιο διάστημα τον Μόκμπελ στο σπίτι του γιατί αισθάνονταν υποχρέωση απέναντί του, καθώς είχε βοηθήσει τον αδελφό του.

Απ’ όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα των ανθρώπων που βοήθησαν και χρηματοδότησαν την απόδραση του Μόκμπελ, που τότε ήταν ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας δικαζόταν με την κατηγορία ότι οργάνωσε και προετοίμασε το κότερο της απόδρασης και ότι ήταν αυτός που μετέφερε οδηγώντας τον Μόκμπελ από τη Βικτώρια στη Δυτική Αυστραλία όπου τον περίμενε το κότερο για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οργάνωσε και χρηματοδότησε την διαμονή του Μόκμπελ στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη το 2007.

Συνολικά, ο Ηλίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος άλλα 4 χρόνια ωσότου αποκτήσει δικαίωμα υποβολής αίτησης αποφυλάκισης. Να σημειωθεί ότι ήταν και τέσσερα χρόνια προφυλακισμένος.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *