Ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία

Ίσως η πιο σεισμογενής περιοχή του κόσμου η Ιαπωνία

Ίσως η πιο σεισμογενής περιοχή του κόσμου η Ιαπωνία

Οι σεισμοί τον τελευταίο καιρό δίνουν και παίρνουν με τελευταίο «θύμα» να είναι η Ιαπωνία. Ο σεισμός έπληξε τα ανοικτά της ανατολικής ακτής της κεντρική Ιαπωνίας την Κυριακή, ταρακουνώντας μία λωρίδα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα, και η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τσουνάμι.

Ο σεισμός σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας, είχε μέγεθος 6,6 ρίχτερ και έλαβε χώρα 5:08μμ τοπική ώρα.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ιαπωνίας πρόβλεψε το σεισμό λίγο πριν χτυπήσει, με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK να διακόπτει έναν αγώνα σούμο για να προειδοποιήσει τους κατοίκους.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 80 χιλιόμετρα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της κεντρικής περιοχής της Φουκουσίμα και εστιακό βάθος τα 36 χιλιόμετρα.

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κουνήσει αρκετά κτίρια στο Τόκιο – 260 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά, για μερικά δευτερόλεπτα.

Εικόνες από τη περιοχή που χτύπησε ο σεισμός έδειξαν πως δεν έγιναn ευτυχώς ζημιές, με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν και να έρχονται σαν να ήταν μία κανονική ημέρα.

Ορισμένα δρομολόγια τραίνων της περιοχής, συμπεριλαμβανόμενα και αυτά των ταχύτατων Shinkansen τραίνων, διακόπηκαν μετά το σεισμό σύμφωνα με το AFP.

Οι πυρηνικοί σταθμοί της Tohoku Electric Power Co‘s Onagawa λειτουργούσαν κανονικά μετά το σεισμό, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις πιο επιρρεπείς σε σεισμό χώρες. Το 1995, ένας σεισμός μεγέθους 7,2 ρίχτερ χτύπησε το δυτικό λιμάνι της χώρας, Κόμπε, με συνέπεια να χαθούν 6400 ανθρώπινες ζωές.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *