Επεισόδια και βομβαρδισμοί στο Ιράκ

Επεισόδια και βομβαρδισμοί στο Ιράκ

Μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί του ιρακινού στρατού στη Φαλούτζα, που είναι μια πόλη που βρίσκεται κοντά στη Βαγδάτη. Οι συγκρούσεις και τα επεισόδια συνεχίστηκαν όλο το πρωί στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νότιες συνοικίες της πόλης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και άλλοι 40 να τραυματιστούν, όπως ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου της Φαλούτζα.

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πόσα ήταν τα θύματα των βομβαρδισμών και πόσα προέρχονταν από τις συγκρούσεις.

Ηγέτες τοπικών φυλών επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του γιατρού Άχμεντ Σάμι,«Μετά τα μεσάνυχτα έπεσαν οβίδες σε πολλές ζώνες και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις» είπε ο Μοχάμεντ Σάλεχ, εκ των ηγετών της φυλής Μπιτζάρι. Ο Μαχμούντ αλ Ζομπάιε, αρχηγός της φυλής Ζόμπα, διευκρίνισε ότι πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) καθώς και αντικυβερνητικοί μαχητές, μέλη τοπικών φυλών, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη Φαλούτζα από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς επίσης και ορισμένες συνοικίες της γειτονικής πόλης Ραμαντί. Οι ταραχές ξέσπασαν μετά τη διάλυση, από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενός καταυλισμού σουνιτών διαδηλωτών στο Ραμαντί που διαμαρτύρονταν υποστηρίζοντας ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος τους από τις ιρακινές αρχές. Οι δυνάμεις ασφαλείας επανέκτησαν εν μέρει τον έλεγχο της πόλης αυτής, κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνουν στην περίπτωση της Φαλούτζα.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *