Ένταση στη Μόσχα

Ένταση στην πλατεία Triumfalnaya

Ένταση στην πλατεία Triumfalnaya

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ρωσίας προχώρησαν στην σύλληψη 100 ατόμων μετά από διαδήλωση που έγινε στη πρωτεύουσα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Triumfalnaya.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής αστυνομίας, Viktor Biryukov, δήλωσε πως ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και οι αντιπολιτευόμενοι Boris Nemtsov και Eduard Limonov όπως και ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Memorial, Oleg Orlov.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έγινε την Κυριακή 31/1 και αποτελεί θεσμό. Πιο συγκεκριμένα στο τέλος κάθε μήνα ( με 31 ημέρες) διοργανώνεται αυτή η διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του άρθρου 31 του Ρώσικου Συντάγματος, το οποίο υπερασπίζει την ελευθερία των συναθροίσεων.

Αυτή δεν έχει την έγκριση της Ρωσικής κυβέρνησης και για αυτό τον λόγο, σχεδόν πάντα, διαλύεται με βίαιο τρόπο. Όσον αναφορά το περιστατικό που έγινε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της Ρωσικής αστυνομίας, Viktor Biryukov, υποστήριξε πως παρά τις εκλύσεις της αστυνομίας για την διάλυση του πλήθους, οι διαδηλωτές δεν διαλύθηκαν και για αυτό προχώρησαν σε συλλήψεις.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *