Διάλυση των παραστρατιωτικών ομάδων ζητούν οι εξεγερμένοι

Διάλυση των παραστρατιωτικών ομάδων ζητούν οι εξεγερμένοι

Οι λίβυοι εξεγερμένοι διέταξαν σήμερα όλες τις ομάδες των παραστρατιωτικών να διαλυθούν και να συνταχθούν με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο μετά τη δολοφονία του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, στρατιωτικού ηγέτη των αντικαθεστωτικών.

«Εχει έρθει η ώρα να διαλυθούν αυτές οι ομάδες. Οποιος αρνηθεί να εφαρμόσει αυτή τη διαταγή θα δικαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι ομάδες της Βεγγάζης θα απορροφηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, πρόσθεσε.

Αυτή η απόφαση ελήφθη δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της δολοφονίας του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, ο οποίος είχε συνταχθεί τον Φεβρουάριο με τους αντικαθεστωτικούς, ενώ στο παρελθόν ήταν βασικό στέλεχος του καθεστώτος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Ο στρατηγός Γιούνες δολοφονήθηκε την Πέμπτη από μία ομάδα ένοπλων ανδρών που είχε αναλάβει να τον μεταφέρει από τη γραμμή του μετώπου στην Μπρέγκα, πίσω στη Βεγγάζη προκειμένου δώσει απαντήσεις για στρατιωτικά θέματα, όπως είχε επισημάνει ο Άμπντελ Τζαλίλ την Πέμπτη το βράδυ.

Ενα άλλο μέλος του Συμβουλίου, ο Άλι Ταρχούνι, δήλωσε σήμερα ότι οι άνδρες που επιτέθηκαν στον Γιούνες ήταν μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Τζάρα Ιμπν αλ Ομπέιντι.

Ο Ταρχούνι πρόσθεσε ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες της Βεγγάζης έχουν τρεις επιλογές: να συνταχθούν με τις ένοπλες δυνάμεις των εξεγερμένων στο μέτωπο, να συνταχθούν με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη ή να παραδώσουν τα όπλα.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *