Αντι-μουσουλμανικό βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε στην Αυστρία

Αντι-μουσουλμανικό βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε στην Αυστρία

Αντι-μουσουλμανικό βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε στην Αυστρία

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία κυκλοφόρησε ένα βιντεοπαιχνίδι που καλεί τους παίχτες να σταματήσουν το χτίσιμο μιναρέδων και τζαμιών.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στο πλαίσιο προεκλογικής καμπάνιας στο κρατίδιο Στύρια, όπου στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, οι παίκτες καλούνται να σταματήσουν το χτίσιμο μιναρέδων. Εάν αποτύχουν τότε ένας μουεζίνης τους καλεί σε προσευχή. Το παιχνίδι έχει τίτλο «Αντίο Τζαμί».

Πριν το παιχνίδι ένα μήνυμα προς τους παίκτες αναφέρει: «Η Στύρια είναι γεμάτη μιναρέδες και τζαμιά» και τους καλεί να ψηφίσουν το Κόμμα της Ελευθερίας, προκειμένου να σταματήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο εισαγγελέας της πόλης Γκρατς, πρωτεύουσας του κρατιδίου, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Παράλληλα, αγωγή κατέθεσαν το Κόμμα των Πρασίνων στο κρατίδιο και οργανισμός που αντιπροσωπεύει μουσουλμάνους στην Αυστρία. Ωστόσο, στελέχη που κυκλοφόρησαν το παιχνίδι δεν πτοήθηκαν.

Μάλιστα, ο υποψήφιος Γκέρχαρντ Κούρτσμαν δήλωσε: «Καλύτερα ο Σαραζίν, παρά ο μουεζίνης» -αναφερόμενος στα ρατσιστικά σχόλια μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank).

Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της: Πώς Διακινδυνεύουμε το Μέλλον του Έθνους μας, ο Τίλο Σαραζίν δηλώνει ότι οι μουσουλμάνοι αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία και αποτελούν κακή επιρροή για την Ευρώπη.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *