58 οι νεκροί σε νέα επεισόδια βίας στη Συρία

58 οι νεκροί σε νέα επεισόδια βίας στη Συρία

Πενήντα οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους 29 στρατιώτες, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε νέα επεισόδια βίας στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 28 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια» και από την έκρηξη ενός αυτοκινήτου στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη Δαμασκό ένας αξιωματικός του ιατρικού σώματος σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.

Στην επαρχεία Λαττάκεια, πέντε λιποτάκτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες που σημειώθηκαν σε ορεινή περιοχή, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

Στην επαρχία Χομς, οι δυνάμεις του συριακού στρατού βομβαρδίζουν «με όλμους και με ελικόπτερα» την πόλη Ραστάν, καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχό της από τους αντάρτες, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έκανε λόγο για τον θάνατο ενός παιδιού.

Ένας αντάρτης σκοτώθηκε στην πόλη Χομς στη διάρκεια συγκρούσεων γύρω από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, την οποία οι δυνάμεις του στρατού είχαν καταλάβει τον Μάρτιο.

«Κάθε μέρα τραυματίζονται πολλοί άνθρωποι από τους βομβαρδισμούς και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής από τη Χομς μέσω Skype.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που δήλωσε ότι το όνομά του είναι Αμπού Μπιλάλ, «επί τέσσερις ημέρες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση» στην παλιά πόλη της Χομς, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον «δεν υπάρχει στην κυριολεξία τίποτε για να φάμε».

Πιο βόρεια, στην επαρχία Χάμα, τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό της πόλης Λατάμνε και ένας ακόμη σκοτώθηκε από πυρά.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε στην πόλη Αντνάν, στην επαρχία Χαλέπι, από βομβαρδισμούς.

Στην επαρχία της Δαμασκού, όπου ο στρατός διεξάγει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να καταστείλει την εξέγερση, έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη Ντούμα και ένας ακόμη στη γειτονική πόλη Χαράστα. Ένας αξιωματικός των λιποτακτών υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας.

Κοντά στη Δαμασκό, ένας σιίτης ιερωμένος δολοφονήθηκε από ένοπλους άνδρες.

Οι κάτοικοι αρκετών πόλεων στην περιφέρεια της Δαμασκού έχουν κηρύξει «απεργία, κλείνοντας τα περισσότερα μαγαζιά για να διαμαρτυρηθούν κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο.

Τέλος, στη Ντεράα τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της πόλης Νταέλ και ένας άμαχος έχασε τη ζωή τους όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο χωριό Ιμπτάα.

Πηγή: AFP

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *