200 ένοπλοι ισλαμιστές στη Σουηδία

Διακόσιους ένοπλους ισλαμιστές στη χώρα «μετρά» η αστυνομία στη Σουηδία

Διακόσιους ένοπλους ισλαμιστές στη χώρα «μετρά» η αστυνομία στη Σουηδία

Η σουηδική αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονται περίπου 200 ένοπλοι ισλαμιστές στη σκανδιναβική χώρα, βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας Aftonbladet που επικαλείται έρευνα σχετικά με την έκταση της ακραίας ισλαμιστικής δράσης στη σουηδική επικράτεια. Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι έρευνες σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Στοκχόλμη με δράστη 28χρονο Ιρακινό μετανάστη.


Η έρευνα που διενήργησε η σουηδική Αστυνομία, κατ’ εντολή της κυβέρνησης στις αρχές του χρόνου, πρόκειται να δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Μέχρι και το 80% των ενόπλων εκτιμάται ότι ανήκουν σε διάφορα δίκτυα, οι υπόλοιποι είτε έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό είτε όχι» γράφει η εφημερίδα Aftonbladet επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Ο βομβιστής καμικάζι αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο ενός 28χρονου Ιρακινού μετανάστη στη Σουηδία. Εγκατέλειψε τη Βαγδάτη το 1992 για τη Σουηδία, όπου και έλαβε την υπηκοότητα, και πιο πρόσφατα ζούσε στη Βρετανία, όπου επίσης διενεργούνται έρευνες στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις έρευνές της θα συνδράμει το FBI.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Άντερς Ντάνιελσον, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Αρχές επιδιώκουν να πληροφορηθούν πού εκπαιδεύτηκε ο καμικάζι. «Η Αστυνομία Ασφαλείας ερευνά στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία» δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ο Ντάνιελσον.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ


Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *