Όταν οι ναζί βομβάρδιζαν το Λονδίνο

Όταν οι ναζί βομβάρδιζαν το Λονδίνο

Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποίες περιοχές του Λονδίνου βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου τώρα θα έχετε την απάντηση. Το Bomb Sight μας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε όλα τα σημεία του Λονδίνου στα οποία έπεσαν βόμβες κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

[portfolio_slideshow]

Δημιουργήθηκε από τον Dr Catherine Jones του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχειοθήκη, ενώ χρηματοδοτήθηκε από τον δημόσιο οργανισμό JISC (Κοινή Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων).

Στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να δει με ακρίβεια την χρονολογία και τα σημεία που χτυπήθηκαν, συνδυάζοντας τις πληροφορίες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και διηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το χρονικό πλαίσιο που καλύπτεται είναι μεταξύ 7/10/1940 και 06/06/1941. Την ιστοσελίδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν πανεπιστημιακοί και φοιτητές που θέλουν να εξερευνήσουν τις περιοχές όπου έπεσαν οι βόμβες.

Η έρευνα διήρκεσε οκτώ μήνες και αρκετές πληροφορίες εξασφαλίστηκαν από το αρχείο του BBC, όπως και φωτογραφικό υλικό από το Imperial War Museum (Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο). Η ομάδα έχει δημιουργήσει επίσης μια εφαρμογή διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα με την χρήση GPS.

Ο χάρτης με τις περιοχές του Λονδίνου βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου

The London Blitz

Έτσι ονομάστηκε το η επιχείρηση συστηματικού βομβαρδισμού της Βρετανίας από τους Γερμανούς, τη περίοδο Σεπτέμβριος 1940 – Μάιος 1941 η οποία θα προηγούνταν της εισβολής στη Βρετανία.

Το Blitz ξεκίνησε με τον βομβαρδισμό του Λονδίνου για 57 συνεχόμενες νύχτες. Τη πρώτη μέρα του βομβαρδισμού, την 7η Σεπτεμβρίου, 500 περίπου βομβαρδιστικά της Luftwaffe με συνοδεία άλλων τόσων μαχητικών έκαναν τον πρώτο βομβαρδισμό της επιχείρησης.

Μέσα στους πρώτους δύο μήνες των βομβαρδισμών, οι Γερμανοί είχαν ρίξει στη Βρετανία περίπου ένα εκατομμύριο βόμβες, περισσότερο από 13.000 τόνους εκρηκτικών.

Ο τελικός απολογισμός του Blitz ήταν 43.000 νεκροί και περίπου 150.000 τραυματίες.

Πηγή:news247.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *