Φουκουσίμα: Ο σεισμός της μετακίνησε το βυθό 24 μέτρα

Φουκουσίμα: Ο σεισμός της μετακίνησε το βυθό 24 μέτρα

Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίου μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου τρία μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ο μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμός που συγκλόνισε τη βορειοανατολική Ιαπωνία «χτύπησε» σε βάθος 24 χιλιομέτρων, όπως δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα, σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.

Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την έκθεση αυτή.

Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε, προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, ενώ άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ιαπωνίας.

Πηγή:econews.gr


Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *