Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία

Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 είναι σοβαρά τραυματισμένοι όταν λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και ανετράπη κοντά στην πόλη Άβιλα της κεντρικής Ισπανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το λεωφορείο μετέφερε περίπου 30 επιβάτες και κινούνταν από τα νότια της επαρχίας Άβιλα προς την επαρχιακή πρωτεύουσα, που επίσης ονομάζεται Άβιλα. Ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε και σύμφωνα με ορισμένους επιβάτες είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Διασώστες που μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος απεγκλώβισαν αρκετούς επιβάτες από τα συντρίμμια του οχήματος.

«Επιβεβαιώνουμε το θάνατο εννέα ατόμων, το σοβαρό τραυματισμό πέντε και τον ελαφρύ τραυματισμό τουλάχιστον δέκα στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Καστίγια και Λεόν.

Το λεωφορείο, που ανήκε στην τοπική εταιρεία Cevesa εκτελούσε τη γραμμή Σερανίλος-‘Αβιλα, από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας Άβιλα.

Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν το όχημα αναποδογυρισμένο στην άκρη του δρόμου με σπασμένο το παρμπρίζ και τα περισσότερα παράθυρά του να λείπουν. Οι οικογένειες των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Carlos Sastre της Άβιλα, όπου ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων τους παρέχει στήριξη.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις εθνικότητες των θυμάτων, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι επιβάτες προέρχονταν από χωριά κατά μήκος της διαδρομής του λεωφορείου.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *