Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ νεκροί στο Αφγανιστάν

Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ νεκροί στο Αφγανιστάν

Τρεις στρατιώτες της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο χωριστές βομβιστικές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία.

«Δύο μέλη της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν σήμερα», ανέφερε η ανακοίνωση του NATO. Στο κείμενο προστίθεται ότι έχασε τη ζωή του και ένας συμβασιούχος Αφγανός διερμηνέας.

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ένας στρατιώτης του NATO σκοτώθηκε σε άλλη επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανέφερε η συμμαχία. Δεν διευκρίνισε τις ακριβείς τοποθεσίες όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του NATO οφείλουν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν ώσπου η αποστολή τους να ολοκληρωθεί, δηλαδή και πέραν της καθορισμένης προθεσμίας για την αποχώρησή τους από τη χώρα, περί τα μέσα του 2014.

«Είναι λυπηρό ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες σε αυτή την επιχείρηση σκέπτονται το πώς θα αποχωρήσουν από εκεί», ανέφερε ο Πούτιν μιλώντας σε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών στο Ουλιάνοφσκ.

«Ανέλαβαν αυτή την ευθύνη και πρέπει να την φέρουν σε πέρας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *