Τουλάχιστον 34 νεκροί σε συγκρούσεις στη Συρία

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στη Συρία, 15 από τους οποίους ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε λιποτάκτες, τέσσερις στρατιώτες –ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός– και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στην πόλη Κουρίγε της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσε μια ομάδα λιποτακτών εναντίον στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής  στην Τζισρ αλ Σόγκουρ της επαρχίας Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Στην ίδια επαρχία μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην περιοχή Μάαρετ αλ Νούμαν, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην πόλη Σαράκεμπ μεταξύ λιποτακτών και στρατιωτών, που προχωρούν σε συλλήψεις.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις κοντά στην πόλη Τζάσεμ της επαρχίας Ντεράα. Τρεις στρατιώτες που αυτομόλησαν στη διάρκεια των συγκρούσεων συνελήφθησαν και σκοτώθηκαν από αξιωματικό του τακτικού στρατού, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Στα ανατολικά της Ντεράα, στην Ουμ αλ Μαγιάζεν, δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από την επίθεση λιποτακτών εναντίον των οχημάτων που τους μετέφεραν στην Σεχμ αλ Τζουλάνε.

Στη Χομς δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ο ένας από τον βομβαρδισμό στην παλιά πόλη και ο άλλος από πυρά.

Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από πυρά στη συνοικία Ρουκνεντίν στη βόρεια Δαμασκό, στη διάρκεια επιχείρησης συλλήψεων.

Κοντά στην πρωτεύουσα ένας άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια συμπλοκής με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Ντμέιρ, ενώ τέσσερις ακόμα άνθρωποι συνελήφθησαν, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Στην επαρχία Χάμα τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια επιχείρησης συλλήψεων.

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η συριακή κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *