Σε άγνωστη τοποθεσία ετάφη ο Μουαμάρ Καντάφι

Σε άγνωστη τοποθεσία ετάφη ο Μουαμάρ Καντάφι

Ο Μουαμάρ Καντάφι και ο γιος του Μουτασίμ ετάφησαν σήμερα τα ξημερώματα σε άγνωστη τοποθεσία, έγινε γνωστό από ανώτερο αξιωματούχο της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης.

«Ο Καντάφι και ο γιος του, ο Μουτασίμ, ετάφησαν την αυγή σε μια μυστική τοποθεσία με τις αρμόζουσες τιμές. Αργότερα θα δώσουμε επισήμως στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος από τη Μισράτα -όπου είχαν εκτεθεί δημοσίως τα πτώματα σε μια πρώην αποθήκη κρεάτων– επιβεβαίωσε τις ταφές. Δήλωσε πως κοντά στα πτώματα των Μουαμάρ και Μουτασίμ Καντάφι ετάφη και αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας Αμπού Μπακρ Γιούνες Τζάμπερ.

Σύμφωνα με φρουρούς στην είσοδο της αγοράς στα προάστια της Μισράτα, όπου είχαν εκτεθεί τα πτώματα, μια πομπή τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων τα μετέφερε αργά χθες το βράδυ προς άγνωστη τοποθεσία.

Τρεις ιερωμένοι, οπαδοί του Μουαμάρ Καντάφι, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν μια θρησκευτική τελετή πριν από τον ενταφιασμό, σύμφωνα με το μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα.

Ο πατέρας και δύο γιοι του πρώην υπουργού Άμυνας ήταν παρόντες όταν παρελήφθησαν τα πτώματα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *