Οι δολοφονίες στη Συρία ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου

Οι μαζικές δολοφονίες στη Συρία έχουν τη μορφή συστηματικών και εκτεταμένων επιθέσεων εναντίον αμάχων, οι οποίες βάσει του διεθνούς δικαίου ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μέσω του αναπληρωτή της Ιβάν Σιμόνοβιτς η Ύπατη Αρμοστής Νάβι Πιλάι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι οι σφαγές στη Συρία έχουν νομικές συνέπειες και ότι θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή αρμόδια για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για να τις ερευνήσει.

Ο Σιμόνοβιτς επικαλέστηκε τη σφαγή στη Χούλα στις 25 Μαΐου, στην οποία σκοτώθηκαν 108 άνθρωποι αναμεσά τους και 49 παιδιά, οι οποίοι «φέρεται να δολοφονήθηκαν από πυρά πυροβολικού και αρμάτων μάχης που έριξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις σε κατοικημένη περιοχή».

«Πολλά από τα θύματα εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική ομάδα Σαμπίχα διέπραξε αυτές τις παραβιάσεις», πρόσθεσε ο Σιμόνοβιτς επισημαίνοντας ότι έχει προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει τη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *