Συνεχίζεται το μακελειό στη Λιβύη

Συνεχίζεται το μακελειό στη Λιβύη

Τα στρατεύματα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι απωθήθηκαν έξω από την πόλη των εξεγερμένων, Μιζουράτα, θέατρο βίαιων συγκρούσεων εδώ και δύο μήνες, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των εξεγερμένων, ενώ ρουκέτες εξακολουθούν να πέφτουν τυχαία στην πόλη.

Πολλοί επικεφαλής ομάδων μαχητών δήλωσαν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις, που βομβαρδίζονταν σκληρά εδώ και δύο ημέρες, αποσύρθηκαν από την πόλη και βρίσκονται στα προάστιά της.

«Σημειώθηκαν συγκρούσεις στα δυτικά όρια της πόλης, το υπόλοιπο έχει καθαριστεί. Παραμένουν χωρίς αμφιβολία κάποιοι στρατιώτες κρυμμένοι στην πόλη, που φοβούνται μήπως σκοτωθούν, αλλά δεν υπάρχει πλέον ομάδα στρατιωτών», διευκρίνισε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας μαχητής του Καντάφι βρέθηκε την αυγή, κρυμμένος σε ένα σπίτι που είχε αδειάσει από τους κατόχους του, και σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να αντισταθεί.

Έπειτα από βίαιες μάχες και βομβαρδισμούς στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η Μιζουράτα είναι ήρεμη από το πρωί σήμερα. Ρουκέτες και όλμοι πέφτουν κατά διαστήματα στην πόλη, και φαίνεται να εκτοξεύονται στην τύχη εν τω μέσω των κατοικιών προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων, όμως κανένας ήχος κοντινής μάχης δεν ακούγεται, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Κυριακή περίπου εκατό στρατιώτες πιστοί στον Καντάφι περικυκλώθηκαν σε ένα κτίριο της συνοικίας Ζουάμπι, στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην οδό Τρίπολεως, όπου το μέτωπο είχε εγκατασταθεί για πολλές εβδομάδες.

Σήμερα, το κτίριο «καθαρίστηκε» από τους εξεγερμένους, που βομβάρδισαν το κτίριο στη διάρκεια σχεδόν 24 ωρών, σύμφωνα με την εξέγερση. Κάτοικοι της συνοικίας, μεταφέροντας συγγενείς τους που τραυματίστηκαν από ρουκέτες στο νοσοκομείο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «πολλά πτώματα» μαχητών πιστών στον Καντάφι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *