Συνέλαβαν τον συντάκτη της News of the World

Συνέλαβαν τον συντάκτη της News of the World

Ο συντάκτης της βρετανικής News of the World που κάλυπτε θέματα του Χόλιγουντ, συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου την Πέμπτη, στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να συνωμότησε προκειμένου να υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες, όταν αυτός παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές.

Όπως αναφέρει ο Guardian πρόκειται για τον Τζέιμς Ντέσμπορο, ο οποίος εργαζόταν στην εφημερίδα News of the World από το 2005 έως τον Ιούλιο οπότε και η εφημερίδα έκλεισε λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Το 2009 ο Ντέσμπορο πήρε προαγωγή και έκτοτε εργαζόταν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ως συντάκτης Χόλιγουντ.

Ο Guardian αναφέρει στον στον ιστότοπό του ότι οι κατηγορίες κατά του Ντέσμπορο αφορούν γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από τον Απρίλιο του 2009.

Μέχρι στιγμής, η βρετανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 13 συλλήψεις στα πλαίσια της έρευνας για το γνωστό σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *