Πόλεμος και ξηρασία στη Σομαλία

Πόλεμος και ξηρασία στη Σομαλία

Ο συνδυασμός της εμπόλεμης κατάστασης με την ξηρασία αυξάνουν δραματικά τους αριθμούς των προσφύγων που περνάνε τα σύνορα της Σομαλίας προς την Κένυα.

Όπως ανέφεραν μέλη της οργάνωσης “Save the Children”, κάθε μέρα περίπου 1300 άνθρωποι -τουλάχιστον 800 από αυτούς παιδιά- φτάνουν στο στρατόπεδο προσφύγων στο Νταντάαμπ.

Τα παιδιά είναι εξαντλημένα, αφυδατωμένα και υποσιτισμένα, καθώς οι οικογένειες τους έχουν που περπατούν μέχρι και ένα μήνα για να περάσουν τα σύνορα και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν πως οι περισσότεροι από αυτούς χρειάζονται άμεσα ιατρική φροντίδα και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο ποτέ.

Ο αριθμός των προσφύγων έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι συγκρούσεις των ενόπλων δυνάμεων στη Σομαλία σε συνδυασμό με την έντονη ξηρασία και το δυσθεώρητο κόστος της τροφής κάνουν την κατάσταση αφόρητη.

Το κύμα των προσφύγων φτάνει στο Νταντάαμπ όπου οι τρείς καταυλισμοί του φιλοξενούν πάνω από 350.000 πρόσφυγες και θεωρείται ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός του κόσμου.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *