Σερβία: Θα επιδιώξουμε ειρηνικά να γίνουμε ισότιμο μέλος της ΕΕ

Σερβία: Θα επιδιώξουμε ειρηνικά να γίνουμε ισότιμο μέλος της ΕΕ

Η Σερβία θα επιδιώξει, ειρηνικά και με διάλογο, στη βάση του Συντάγματος και στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της να καταστεί ισότιμο μέλος της κοινότητας των ευρωπαϊκών εθνών, δήλωσε ο πρόεδρος της βαλκανικής χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του Βρετανο-σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Πολ Τζατζ.

Ο κ. Νίκολιτς υπογράμμισε την προσήλωση της Σερβίας στην ευρωπαϊκή της πορεία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν μεγάλες ή μικρότερες προκλήσεις καθ΄ οδόν.

Ο Σέρβος πρόεδρος υπογράμμισε πως η συνεργασία της Σερβίας και της Μεγάλης Βρετανίας στον οικονομικό τομέα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων. Έφερε ως παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση την απλούστευση των υφιστάμενων κανονισμών, την εξάλειψη της διαφθοράς και την εισαγωγή φορολογικών προνομίων.

«Η Σερβία έχει ανθρώπους με δυνατότητες, σκληρά εργαζόμενους και μορφωμένους, φυσικούς πόρους και μεγάλη εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία ως χώρα-επενδυτή» υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *