Ρωσία και Κίνα προειδοποιούν τη Δύση για τη Συρία

Ρωσία και Κίνα προειδοποιούν τη Δύση για τη Συρία

Να μην προβεί σε μονομερή ενέργεια στη Συρία προειδοποίησε τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι Ρωσία και Κίνα συμφωνούν ότι οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ είναι ανεπίτρεπτες.

Η Ρωσία και η Κίνα βασίζουν τη διπλωματική τους συνεργασία «στην ανάγκη να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και των αρχών που περιλαμβάνονται στο Χάρτη του ΟΗΕ και να μην επιτρέπεται η παραβίασή τους», δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε συνάντησή του με τον Ντάι Μπινγκούο, σύμβουλο του κινεζικού κράτους.

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός σωστός δρόμος υπό τις παρούσες συνθήκες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

Τα σχόλια ακολουθούν τη χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδορυ Μπαράκ Ομπάμα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είναι πιθανό να στραφούν κατά του Μπασάρ αλ-Ασαντ εάν ο Σύρος πρόεδρος χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Ομπάμα είπε ότι η χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στις συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ με σοβαρές συνέπειες για τη Δαμασκό.

Μάλιστα, ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διατάξει στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία, χαρακτήρισε το ζήτημα των χημικών και βιολογικών όπλων «υψίστου ενδιαφέροντος» τόσο για την χώρα του όσο και για το Ισραήλ.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *