Νεκρός στο Δούναβη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης

Νεκρός στο Δούναβη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης

Ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης και εκ των στενών συνεργατών του Μουαμάρ Καντάφι, Σούκρι Γάνεμ, βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στον Δούναβη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βιέννης, όπου ζούσε εξόριστος.

Η σορός του 69χρονου Λίβυου βρέθηκε μέσα στο ποτάμι το πρωί από έναν περαστικό.

Το αυστριακό πρακτορείο APA μετέδωσε αρχικά ότι βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, προφανώς επειδή υπέστη καρδιακή προσβολή, επικαλούμενο έναν ειδικό σε θέματα του Ισλάμ, τον Άμερ αλ-Μπαγιάτι, ο οποίος δήλωνε ότι είχε πληροφορίες από την οικογένεια του Γάνεμ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόμαν Χάσλινγκερ είπε ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη βίας στο πτώμα. «Είναι πιθανόν να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έπεσε στο νερό» ανέφερε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γάνεμ θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει στη σορό του.

Ο Γάνεμ διέρρηξε τις σχέσεις του με τον Καντάφι τον Μάιο του 2011 και εγκαταστάθηκε στη Βιέννη, πόλη την οποία γνώριζε πολύ καλά αφού στην αυστριακή πρωτεύουσα βρίσκεται η έδρα του ΟΠΕΚ, τις συνόδους του οποίου παρακολουθούσε τακτικά.

Είχε ένα σπίτι κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, στις όχθες του Δούναβη, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Ο Σούκρι Γάνεμ ήταν πρωθυπουργός από το 2003 μέχρι το 2006 και υπουργός Πετρελαίου από το 2006 μέχρι το 2011. Σύμφωνα με την οικογένειά του η κηδεία του ενδέχεται να γίνει στη Λιβύη.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *