Προφυλακιστέος ο Στρος Καν

Προφυλακιστέος ο Στρος Καν

Την προφυλάκιση του ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, ζήτησαν οι δικαστές της Νέας Υόρκης καθώς φοβούνται ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος μπορεί να «πετάξει» για τη Γαλλία. Τόνισαν ότι μπορεί να είχε διαπράξει πράξη ανάλογη της σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα και στο παρελθόν, κάτι το οποίο ερευνούν. Την ερχόμενη Παρασκευή θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Στρος Καν, νωρίτερα, ζήτησε ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι δικαστές.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου λίγα λεπτά πριν τις έξι ώρα Ελλάδας, εμφανώς καταβεβλημένος και με χειροπέδες ενώ περίμενε την σειρά του μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους.

Οι δικηγόροι του σε κάθε περίπτωση αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τόνισαν ότι “πιθανότατα θα απαλλαχθεί των κατηγοριών”. Λίγο νωρίτερα οι ίδιοι υποστήριξαν ότι την ώρα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην καμαριέρα, βρισκόταν σε εστιατόριο με την κόρη του.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει απόψε προκειμένου να ενημερωθεί για τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στο γενικό διευθυντή του Οργανισμού, Ντομινίκ Στρος Καν και τη δικαστική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *