Προφυλακιστέος ο Θεοφίλου

Προφυλακιστέος ο Θεοφίλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την σχεδόν τρίωρη απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή, ο Τάσος Θεοφίλου για τη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου κατά τη διαφυγή του μετά τη ληστεία στην Alpha Bank.

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής, που απολογείται αυτή την ώρα και στον ειδικό εφέτη ανακριτή για τις υποθέσεις τρομοκρατίας στις οποίες εμπλέκεται, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία και τη δολοφονία της Πάρου. Υποστήριξε μάλιστα ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν καν στο νησί.

Στο ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Κωνσταντίνο Μπαλτά ο Τάσος Θεοφίλου απολογείται για τα αδικήματα της ένταξης στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πάντως ο δικηγόρος του, κ. Σπύρος Φυτράκης, είχε δηλώσει ήδη από την Τετάρτη ότι ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβητεί και τον τρόπο λήψης του γενετικού υλικού, μέσω του οποίου κατέστη εφικτή η ταύτισή του με την υπόθεση της Πάρου. Επιπλέον υποστήριξε ότι κανονικά την υπόθεση αυτή θα έπρεπε να χειρίζονται οι δικαστικές αρχές της Σύρου και όχι της Αθήνας.

Πηγή:tovima.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *