Ξεκινά στη Χάγη η προφορική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Ξεκινά στη Χάγη η προφορική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Σήμερα Δευτέρα αρχίζει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΓΔΜ, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), λόγω της στάσης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.

δεύτερος γύρος της προφορικής διαδικασίας, με την ΠΓΔΜ να ανταπαντά, στις 28 Μαρτίου, ενώ στις 30 Μαρτίου θα είναι η σειρά της Ελλάδας. Οι συνεδριάσεις, στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας, θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΔΧ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά το πέρας της προφορικής διαδικασίας. Είχε προηγηθεί η γραπτή διαδικασία με την υποβολή των γραπτών υπομνημάτων από τα δύο διάδικα μέρη, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το Δικαστήριο με την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Η Ελλάδα έχει ορίσει ως εκπροσώπους της ενώπιον του ΔΔΧ για τη συγκεκριμένη διαφορά, τον πρέσβη Γεώργιο Σαββαΐδη, και τη νομική σύμβουλο και προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Μαρία Τελαλιάν. Η ΠΓΔΜ έχει ορίσει ως εκπροσώπους της τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και τον πρέσβη της χώρας στην Ολλανδία, Νίκολα Ντιμιτρόφ

Πηγή: tvxs.gr


Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *