Ξεκινάει η προεκλογική μάχη στη Βενεζουέλα

Ξεκινάει η προεκλογική μάχη στη Βενεζουέλα

Την υποψηφιότητα του για διεκδίκηση της προεδρίας της Βενεζουέλας απέναντι στον Νίκολας Μαδούρο, ανακοίνωσε κι επισήμως ο κεντρώος υποψήφιος Ενρίκε Καπρίλες.

Ο 40χρονος, κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα, κατέστησε σαφές ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις με στόχο τη νίκη για το καλό της Βενεζουέλας.

«Νικολάς, δεν θα σου αφήσω ελεύθερο το δρόμο για την προεδρία. Πρέπει να με νικήσεις με τις ψήφους και θα παλέψω με αυτά τα δύο χέρια για κάθε ψήφο. Θα παλέψω για κάθε ψήφο ξεχωριστά γιατί παλεύω για τη χώρα», δήλωσε ο Ενρίκε Καπρίλες απευθυνόμενος στον αντίπαλό του.

O κεντρώος υποψήφιος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα ότι καπηλεύεται «το άψυχο σώμα του Προέδρου για ψηφοθηρικούς λόγους», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του δεύτερου.

Ο προσωρινός πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος απευθύνοντας κάλεσμα στις δυνάμεις της Επανάστασης, τον στρατό και το λαό, να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές της 14ης Απριλίου.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στην εκλογική αναμέτρηση, αναμένεται να επικρατήσει ο προσωρινός πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο είχε επιλέξει προσωπικά ο Ούγκο Τσάβες ως διάδοχό του.

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *