Πορτογαλία: Νέα μέτρα λιτότητας για το 2013 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Πορτογαλία: Νέα μέτρα λιτότητας για το 2013 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Pedro Passos Coelho ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα λιτότητας για το επόμενο έτος ώστε να μπορέσει η χώρα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα στο 18% από 11% που ήταν προηγουμένως.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα συνεισφέρουν λιγότερα στο ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να αρχίσουν και πάλι να επεκτείνονται στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας.

Ταυτόχρονα, καταργείται για τους δημόσιους υπάλληλους ένας μισθός από τους 14 που παραδοσιακά λαμβάνουν, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η κυβέρνηση της χώρας αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδια της που αρχικά προέβλεπαν την κατάργηση δύο μισθών το επόμενο έτος μετά από δικαστική απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών αποκλειστικά στο δημόσιο τομέα.

Ο Coelho αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης μέσω αγορών ομολόγων, προσθέτοντας όμως ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει για να διασφαλίσει την επιτυχία του προγράμματος.

Πηγή:www.capital.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *