Καθεστώς κράτους μη μέλους θα ζητήσουν οι Παλαιστίνιοι από τον ΟΗΕ

Οι Παλαιστίνιοι θα απευθυνθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να ζητήσουν να τους δοθεί το καθεστώς κράτους μη μέλους, αφού δεν κατάφεραν να κερδίσουν πλήρη αναγνώριση από το Συμβούλιο Ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από το Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Θα απευθυνθούμε στη Γενική Συνέλευση γιατί απευθυνθήκαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και δυστυχώς δεν λάβαμε τις απαραίτητες ψήφους», δήλωσε ο Αμπάς στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Οπότε προς το παρόν, αν δεν επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις (με το Ισραήλ), σίγουρα θα απευθυνθούμε στη Γενική Συνέλευση για να λάβουμε το καθεστώς μη μέλους», επεσήμανε ο Αμπάς προσθέτοντας ότι «η Σουηδία και το Βατικανό πέρασαν από εκεί».

Οι Παλαιστίνιοι θα επιλέξουν αυτή την οδό «αν όλες οι άλλες προσπάθειες για διαπραγματεύσεις (με το Ισραήλ) αποτύχουν», διευκρίνισε ο παλαιστίνιος πρόεδρος. «Προσπαθήσαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και δυστυχώς δεν λάβαμε επαρκή αριθμό ψήφων», υπενθύμισε.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *