Επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες

Επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες αναχώρησε εσπευσμένα, την περασμένη Παρασκευή, για την Κούβα για έναν ακόμα γύρo χημειοθεραπειών και δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Αμερικής.

Η μη συμμετοχή του στη Σύνοδο δεν θα του δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κυρίως λόγω φόβων ότι περαιτέρω πίεση και εντάσεις θα επιδεινώσουν την ήδη βεβαρυμμένη υγεία του.

Ο Τσάβες, που σύντομα θα αρχίσει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με τις κάλπες να ετοιμάζονται για τον ερχόμενο Οκτώβριο, συμβουλεύτηκε από τους γιατρούς του να μην παραστεί στη Σύνοδο ακριβώς για να μην χειροτερεύσει η κατάστασή του.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, κάτι για το οποίο ο Τσάβες ξετρελαίνεται, επομένως, το ότι δεν θα πάρει μέρος αποδεικνύει από μόνο του τη σημαντικότητα της κατάστασης».

Ο 57χρονος Τσάβες είχε επιστρέψει στο Καράκας από την Κούβα στις 11 Απριλίου μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου -από τους συνολικά πέντε- γύρους χημειοθεραπειών. Πάντως, ο ίδιος, μιλώντας κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην πατρίδα του Μπαρίνας, με δάκρυα στα μάτια, ευχήθηκε να ζήσει και να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο, ανέφερε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Πηγή:capital.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *